Omgeving van Buitenplaats Hessummerland

In de prachtige groene omgeving van Buitenplaats Hessummerland, zijn er een aantal bezienswaardigheden welke u niet mag missen!
Het park ligt net buiten het dorpje Dalfsen. Dalfsen heeft een gezellig centrum waar u over de markt kunt struinen of een terrasje kunt pakken. Daarnaast biedt Dalfsen een goede gelegenheid om ongedwongen te winkelen.

Deze bezienswaardigheden mag u niet missen

  • In Rechteren vindt u een middeleeuws kasteel en kunt u prachtige wandelingen maken door de bossen 
  • Hanzestad Zwolle is ook een bezoekje waard met zijn historische binnenstad
  • Voor natuurliefhebbers is het bezoeken van de Lemelerberg een absolute must!
  • Daarnaast zijn er in de omgeving vele attractieparken en andere leuke uitjes
  • Ook in de gezellige plaats Hardenberg, gelegen in het Vechtdal is veel te beleven

De omgeving van Buitenplaats Hessummerland in Overijssel is uitermate geschikt om er heerlijk met de fiets op uit te trekken. Dichtbij het park is er een fietsknooppunten netwerk die leidt door het mooie Vechtdal! 

De omgeving van het Vechtdal biedt ook uitmuntende wandelmogelijkheden. U kunt zelf op pad gaan en de omgeving ontdekken, maar u kunt er ook voor kiezen aan te sluiten bij georganiseerde wandeltochten. Wandelen in de landgoederen van Rechteren en Vilsteren is ook een absolute aanrader. In Vilsteren vindt u een informatiecentrum, waar ze u meer over het landgoed kunnen vertellen en laten zien. Zo zijn de Vilsterse molen en kerk absoluut het bezoeken waard!

Rivier de Vecht ligt op steenworp afstand van het park. De Vecht baant zich al kronkelend een weg door het schitterende landschap en passeert dorpjes, landgoederen, bossen en heid. Een landschap waar je volop ruimte en rust vindt en waar kinderen goed kunnen buitenspelen. 

Bekijk onze tips voor meer leuke uitjes!

      rederij-peters-rondvaartboot.jpg